Saturday, 24 December 2011

TARIKH KERAMAT PASANGAN SEJOLI?

UPSI dengar kes tatatertib Adam Adli 9 Januari

KUALA LUMPUR: Sesi pendengaran tatatertib pengurusan Universiti Perguruan Sultan Idris (UPSI) Tanjung Malim terhadap pelajarnya, Adam Adli Abdul Halim, 21, yang dilapor menurunkan bendera Presiden UMNO, Datuk Seri Najib Razak di pekarangan Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), 17 Disember lalu, akan diadakan 9 Januari depan. 

Ia bertujuan menyiasat pembabitan pelajar dalam insiden yang mencetuskan kontroversi itu sehingga berlaku dua demonstrasi berasingan di Putrajaya, baru-baru ini.

abg jambu adam adli

Notis dan arahan terhadap Adam Adli itu diberikan oleh dua kakitangan UPSI yang turut hadir ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Dang Wangi di sini pagi semalam ketika Adam dipanggil berhubung laporan polis yang dibuatnya pada 19 Disember lalu di Balai Polis Tun HS Lee di sini.
Antara kandungan arahan berkenaan, Adam diminta menghadiri perbicaraan tatatertib ke atas dirinya kerana didakwa mencemarkan imej UPSI sebagai sebuah institusi pendidikan terulung di negara ini dan didakwa menurunkan harta hak milik PWTC tanpa kebenaran. 

Sementara itu, Adam ketika ditemui selepas memberi keterangan di IPD Dang Wangi semalam berkata dia akan menentang sebarang tindakan diambil ke atasnya oleh UPSI dan menyerahkan siasatan kepada peguamnya. 

“Soal turun bendera itu tidak timbul kerana itu kes lain. Apa yang paling penting, saya hari ini (semalam) dipanggil ke IPD Dang Wangi bagi membantu siasatan terhadap anggota polis yang cuba menumbuk saya dan menghantar mesej ugutan kepada saya,” katanya. 

Adam bagaimanapun cuba menyangkal kesalahan yang dilakukannya ketika ditanya pihak media adakah pihak polis turut menyentuh siasatan terhadap kes menurunkan bendera yang dilakukannya. 

sumber: Berita Harian Online 24 Disember 2011

we 'love' abg Nuar


BAGUSLAH...KEDUA DUA 'HERO' MALAYSIA DAPAT DENGAR KES MEREKA PADA TARIKH YANG SAMA. ABG ANWAR KITA DENGAR UNTUK TERIMA KEPUTUSAN DAN ABG JAMBU ADAM KITA DENGAR BACAAN KES DI TATATERTIB UNIVERSITI.TAHNIAH DARI KEPOK BUDU!

abg adam: abg nuar ku..sy x dapt teman abg nuar pada 901 ni..sedih ni
abg nuar: tidak mengapa anjew. ini semua mainan 'UMNGOK'
p/s: KB dok nunding jari macam abg nuor kito leni..suko nyaloh kan oghe laing deh.

No comments:

Post a Comment